Aging Room M356 Forte

Först vill jag säga att det här är en fantastiskt snygg cigarr. Täckbladets färg är som själva definitionen av tobaksbrun och har snygga ådror, men utan att kännas grovt. Till och med röken är snygg och tät. Toppbetyg för estetiken!

Smakerna är i början ganska subtila. Det är lite läder, lite peppar, lite sötma, men framför allt en väldigt god tobak. Efter ett tag tillkommer en smak av ängssyra, vilket gav lite nostalgi till barndomen.

Draget känns initialt lätt, men blir trögare allt eftersom. Jag hade lite problem att få den att brinna jämnt och den slocknade för mig en gång. Kom dock på att jag nog klippt den lite för snålt och efter att ha snoppat av ytterligare en bit gick det som en dans igen.

Den fina tobakssmaken hänger kvar medan de andra smakerna är mer subtila. En klar kryddighet gör entré efter en bit.

Halvvägs tar tobakssmaken ett kliv tillbaka och mer jordiga toner tar över tillsammans med en gnutta mandel. Det är många smaker nu. Kan inte riktigt plocka alla med tydlighet. Syrligheten återkommer på sluter, fast nu mer som en blandning av tuggade löv.

En mycket trevlig cigarr som jag tror jag får skaffa ytterligare ett par stycken av och lägga i humidoren ett år eller två för att se hur de utvecklas.

Röktid ca. 45 min.