Ditt sälj säljer inte

Det var länge sedan jag spelade speciellt mycket dator-/tv-spel. Jag har helt enkelt inte tid. Jag jobbar. Jag har barn och hem att sköta. Försöker hinna träna mellan varven och läsa åtminstone en bok i månaden.

Blev därför lite provocerad av den här reklamen. Vem fan vill hållas uppe hela natten av ett datorspel? Vem har tid och ork med det? Insomnia och sömnsvårigheter är dessutom ett allvarligt hälsoproblem för många. Att försöka sälja ett spel genom att påstå att det kommer göra dig sömndepriverad (och förmodligen få dig att strunta både i disken och personhygienen av bara farten) är väl för tusan inget bra säljargument i dessa tidspressade tider?

SPELA VÅRT SPEL! DU KOMMER ALDRIG KUNNA SOVA IGEN! ASSÅ, SÄKERT! DU KOMMER FAN FÅ STORA MÖRKA PÅSAR UNDER ÖGONEN OCH SLUTA DUSCHA OCH SÅNT FÖR DET HINNER/ORKAR DU INTE, FÖR DU HAR SPELAT VÅRT SPEL HELA FÖRBANNADE NATTEN! DET GÅR INTE ATT SLUTA! TYP SOM MED HEROIN!

Det är lite som att skriva “RÖKNING DÖDAR!” på ciggpaketen i säljsyfte.

Av bilden att döma går spelet ut på att leka Arga leken med träd. Träd är ju ninjas på Arga leken. De förlorar aldrig. Har du nånsin sett ett träd garva? Nä, just det. Tro fan man blir uppe hela natten.

Fick även den här reklamen och vet ärligt talat inte vad den vill.

Vad vill den?!