Jose L. Piedra Conservas

Efter att ha rökt ett flertal Jose L. Piedra Conservas kan jag konstatera att rökverken skiljer sig i kvalitet från cigarr till cigarr. Ingen har varit direkt dålig, men det har definitivt funnits bättre och inte lika bra exemplar. Skillnaden är att ett bättre exemplar har en lättare karaktär, där både tobak och läder finns på paletten, medan ett sämre mest smakar hö.

De tycks tjäna på att vara lite torrare. De jag plockat direkt ur humidoren har varit tristare i smaken, mot de som fått ligga framme (i försluten påse) ett par dagar.

Första exemplaret jag rökte var dock till stor belåtenhet och här följer en recension av den upplevelsen.

 

Mycket trevlig inledning. Lätta, fräscha tobakstoner. Läder. Jag tycker mig hitta toner av sandstrand. Som bräckt östresjövatten, dock utan tång och algblomning. En lätt men mycket god smak.

Cigarren är konsekvent i smaken, men en bit in tilltar smaken av läder. Lite som att lukta i en bättre portmonnä.

Jag slås av hur ren röken känns. Jag känner knappt smaken av tjära alls. Dock är röken ganska tunn och trist till utseendet, men luktar väldigt gott.

En bra bjudcigarr att ge en oinvigd, om man inte vill kasta pärlor till svin men ändå inte vill bjuda på vad kattskit som helst. Billig, med god smak och en del karaktär.

Fingrarna luktar som hö efteråt.

Röktid ca. 50 min